dinsdag 24 april 2012

Definitief lesidee Drama

Deze les is bedoelt voor de groepen 1, 2, 3 en misschien 4.
Allereerst zal de leerkracht de  leerlingen het boek ‘Het verhaal van Dierderik Stadsmuis’ van Beatrix Potter gaan voorlezen. In grote lijnen gaat het boek over een klein veldmuisje, genaamd Pimmie. Pimmie is per ongeluk in een groentemand terecht gekomen en komt zo in de stad terecht. Daar ontmoet hij andere stadsmuizen, maar deze muizen doen alles heel anders.
Na 1 keer het verhaal voorlezen zal het nog niet voor alle kinderen helemaal duidelijk zijn waar het verhaal nou helemaal om draait. Contrast tussen stad en platteland. Daarom is het belangrijk dat de leerkracht het boek blijft voorlezen (herhaling op herhaling) tot alle kinderen in de groep het zullen begrijpen.
Alle kinderen krijgen daarna een rol in het verhaal en gaan het met elkaar naspelen.


In principe is het niet lastig om dit verhaal na te spelen, maar muizensnuitjes en een grote fruitmand zullen het verhaal wel sterker maken. De muizensnuitjes kun je kopen maar dan kost dat best veel geld. Je kunt ze de kinderen natuurlijk ook zelf laten maken, dan kun je ook de emoties van de muizen op het gezicht maken.


Leuk zou het natuurlijk zijn als de leerlingen het bijvoorbeeld aan hun ouders/verzorgers kunnen laten zien, tijdens de afsluiting van het thema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten